God jul och gott nytt år önskar Företagshälsan Sävsjö

Vi vill passa på att önska er alla en God Jul.

Det har varit ett annorlunda år för oss alla. En pandemi som förändrat villkoren på olika sätt. Arbetsmiljöarbetet har förändrats och flera anpassningar har genomförts för att minska smittspridningen. Vi hoppas att nästkommande år blir en vändpunkt. Med hjälp av vaccination och övriga åtgärder kan vi förhoppningsvis minska restriktionerna och få en större social samvaro.

Hälsa

Digitala tjänster

HPI Arbetsplatsprofil används för att undersöka den psykosociala och den fysiska arbetsmiljön samt undersöka kränkande särbehandling, risker och säkerhet. Arbetsplatsprofilen sammanställs på gruppnivå och är ett effektivt verktyg för att utveckla
den goda arbetsplatsen.

HPI Hälsoscreening är en kostnadseffektiv tjänst som hjälper arbetsgivaren att kartlägga hälsan, identifiera HPI Riskgrupp och Friskgrupp samt prioritera rätt insatser.

Tillgänglighet digitalt
För att öka vår tillgänglighet samt underlätta kontakt i rådande situation erbjuder vi möjlighet att boka tider genom videomöte. Vi har även möjlighet att genomföra utbildningar digitalt genom Teams.

Välkommen att kontakta oss för mer information om dessa tjänster samt för tidsbokning.

Samtalsterapeut

Vi har haft en stor efterfrågan av vår samtalsterapeut Åsa Löfving under året och kommer att öka tillgängligheten under nästkommande år.

Exempel på områden som samtalsterapeuten arbetar med är t ex. stress, utmattningssyndrom, samarbetsproblem, samtalsstöd med mera. Andra områden är ledarskapscoaching och grupputveckling.

Intyg och vaccinationer

Vi erbjuder intyg och vaccinationer för både anställda och privatpersoner.
  • Vaccination mot TBE. Vi utför vaccination mot TBE (fästingöverförd hjärninflammation).
  • Vaccination mot Hepatit A och B. Twinrix är ett kombinerat vaccin för båda hepatitformerna.
  • Körkortsintyg. Behöver du körkortsintyg för högre behörighet? Vi utfärdar intyg för samtliga körkortsbehörigheter A, B, C- C1E, D – D1E enligt Transportstyrelsens regelverk.
Kontakta företagshälsan för mer information samt för att boka tid

Arbetsmiljö

Aktuellt inom arbetsmiljö

Arbetsplatsens utformning AFS 2020:1
Föreskrifterna gäller utformningen av arbetsplatser.
De tar bland annat upp krav och råd om inomhusklimat och ventilation, dagsljus och belysning, personalutrymmen och utrymning.

Medicinska kontroller 2019:3
Arbetsmiljöverket har infört en blankett. Du som arbetsgivare fyller i ”beställning av medicinsk kontroll”. Kontakta oss på företagshälsan för hjälp med kartläggning och riskbedömning.

Arbetsplatsens utformning

Utbildning

Visste du att…

… det finns möjlighet att få utbildningsbidrag genom AFA försäkringar upp till 70 % av utbildningskostnaden för chefer och skyddsombud. Behovet av att uppdatera kunskaper inom arbetsmiljöfrågor är ständigt pågående. Under våren kommer vi att anordna ett flertal utbildningar.

En av dessa är BAM utbildning, Bättre arbetsmiljö som tar upp lagar och bestämmelser om arbetsmiljö och säkerhet.
Hör av dig om du vill veta mer.

BAM handbok

Vi håller stängt mellan 23/12 tom 6/1.

Under mellandagarna finns några av oss på plats men kommer främst arbeta med administrativa uppgifter och planering inför nästkommande år. Skulle du behöva komma i kontakt  med oss under denna period kan du skicka ett mail till info@savsjofhv.se. Vi ringer upp dig så snart det är möjligt.

Vi på Företagshälsan önskar er alla en skön Julhelg!