Vi håller stängt mellan vecka 28 till 31

Under vecka 27 når du oss på fredag (9/7). Under vecka 32 når du oss på torsdag och fredag (12-13/8). Skicka ett mail till  info@savsjofhv.se så kontaktar vi dig.
Vi önskar er alla en skön och avkopplande sommar!

Hälsa

Gratis smakprov

Vill du få en inblick i hur vi jobbar? Här bjuder vi på några hälsosamma och goda frukosttips, så att du kan starta din dag på bästa sätt.

Klicka här för att komma till tipsen

Antigentest-Covid 19

Företagshälsan Sävsjö erbjuder antigentester som visar om man har pågående Covid-19. Det är ett snabbtest som ger svar inom 15 minuter.
Vi genomför enbart testet på symtomfria individer. Testet utförs antingen på Företagshälsan eller på din arbetsplats. Företagshälsans personal utfört testet och lämnar ett intyg efter genomfört antigentest.

Eftersom det är ett snabbtest är det möjligt att använda storskaligt. Antigentesterna används för att begränsa risken för lokala utbrott, s k klustersmitta, på arbetsplatsen. En förebyggande åtgärd där medarbetare arbetar nära varandra under en längre tid. Det omfattar förstås medarbetare som inte kan arbeta hemifrån t ex inom bygg-, process- eller tillverkningsindustri. Men det kan också röra sig om kontor och administrativa yrkesgrupper som inte kan arbeta hemma eller som ofta kan det men vid vissa tillfällen ändå befinner sig på sin ordinarie arbetsplats.

Vid nödvändiga arbetsresor där inreselandet kräver intyg att den resande inte bär smitta, godkänns antigentestet för ett antal inreseländer (vi rekommenderar att i god tid innan resa besöka appen UD Resklar för att se vad som gäller i det land resan avser). Det är då ett snabbt och smidigt sätt att få ett intyg, normalt inom 24 timmar. Antigentestet kan med fördel även erbjudas till medarbetare som kommer tillbaka från arbetsresa, för att säkerställa smittfrihet innan man kommer tillbaka till sin arbetsplats.

Arbetsmiljö

Välmående gör skillnad, både för människor och för företag. Om de anställda mår bra, mår också verksamheten bra. En bra livsstil och en god hälsa i kombination med en bra arbetsmiljö skapar framgångsrika företag och organisationer.

Utbildning

Må bra utbildningar – Digitalt

Vi har en serie med livesändningar under temat ”må bra”. Områdena är inom kost, hemergonomi, stress och fysisk aktivitet. Varje livesändning beräknas att ta cirka 30 minuter
Varje område innehåller råd och rekommendationer för att förbättra vår hälsa och välbefinnande.
Välkommen att höra av er för mer information om detta.
Kontakta oss

Lagar & regler

Arbetsanpassning – nya föreskrifter

Arbetsmiljöverkets nya föreskrifter Arbetsanpassning AFS 2020: 5 träder ikraft den 1 juni 2021 och ersätter föreskrifterna Arbetsanpassning och rehabilitering AFS 1994: 1.
Läs mer

Rehabilitering

Arbete med rehabilitering

Företagshälsan är en aktör som tidigt kan stödja och stärka arbetsgivarna i sjukskrivningsprocessen. De har möjlighet att agera redan innan en anställd blir sjukskriven och kan från den första dagen i sjukfallen ge ett tidigt stöd. Arbetsgivaren kan få hjälp att fånga upp tidiga signaler på ohälsa samt få råd kring hur kontakten med sjukskrivna ska skötas.
Hör av dig till oss för stöd och hjälp i detta arbete.